πŸ₯° Nieuwe insighs & nieuws online
πŸ₯° Nieuwe insighs & nieuws online

5 tools waar wij blij van worden

16 juni 2021 Volgend artikel

Tools. Wij bij Yfer kunnen niet zonder. We zijn er zelfs een beetje verslaafd aan. Elke week proberen we een paar nieuwe uit, op het gebied van communicatie, development, management, of eigenlijk alles waar tools voor bestaan. Benieuwd welke tools wij elke dag gebruiken en ons Γ©cht blij maken? Het lijstje staat hieronder. En goed nieuws: voor bijna elke favo tool is er een gratis abonnement.

Notion

Notion: flexibele database tool voor oneindig veel toepassingen

Notion beschrijft zichzelf als “The all-in-one workspace for your notes, tasks, wikis, and databases.” Beter kunnen wij het niet samenvatten. Deze veelzijdige tool kun je inrichten zoals jij dat wil. Wij gebruiken Notion bijvoorbeeld als:

  • CRM
  • Tekst editor voor het opstellen van documenten (je kunt net als met Google docs samen in een document werken)
  • Database voor projectinformatie

Maar je kunt er nog veel meer mee: projecten managen, mini-websites maken en ga zo maar door. Onderstaand filmpje geeft je een goed beeld.

Kosten: eigenlijk zijn alle functionaliteiten die je nodig hebt gratis. Wil je in teamverband werken of net wat meer opties? Dan betaal je 8 dollar per maand. Met de flexibiliteit van de tool is dat het wat ons betreft dubbel en dwars waard!

Slack

Slack: ideaal voor snelle communicatie binnen je bedrijf

Is er iemand die blij wordt van een volle mailbox en eindeloze mailconversaties met collega’s? Nee, niemand? Wij ook niet. Slack gebruiken wij bij Yfer om intern met elkaar te communiceren. Je kan 1 op 1 gesprekken voeren, maar ook in groepen. Reuze handig als je snel wil schakelen. Door per project of team losse kanalen aan te maken, houd je het overzichtelijk en kun je gemakkelijk berichten terugzoeken.

Verder kun je ermee bellen en zijn er allerlei externe functionaliteiten die je kunt installeren. Zoals het versturen van GIFjes. Daar zijn wij nogal fan van.

Kosten: tot 10.000 berichten gratis. Heb je deze limiet bereikt? Dan kun je een nieuw account maken, berichten verwijderen of gewoon €6.25 per maand (per gebruiker) betalen.

Asana

Asana: project management tool met veel functionaliteiten en integraties

Notion, tool nummero 1, kun je ook gebruiken voor projectmanagement. Toch gebruiker wij liever hiervoor de projectmanagement tool Asana. Deze heeft namelijk een stuk meer mogelijkheden op het gebied van projectmanagement dan Notion. Ondanks dat er goedkopere alternatieven zijn voor Asana met nog meer functionaliteiten, gebruiken wij het al jaren. Vooral omdat de interface erg duidelijk is en er veel integraties zijn met andere tools. Voor tijdregistratie en budgetting gebruiken wij bijvoorbeeld de Everhour integratie.

Kosten: de basis functionaliteiten zijn gratis. Wil je wat meer functionaliteiten, zoals een tijdlijn, aangepaste velden en privΓ© projecten? Dan betaal je €10.99 per gebruiker per maand. Heb je veel projecten en medewerkers? Dan is het duurste abonnement van €24,99 per maand per gebruiker wellicht de beste keuze.

Sunsama

Sunsama: al je taken en afspraken op één plek. Hallo rust en overzicht!

De naam van deze tool lijkt een beetje op die van Asana. Toeval? Misschien. Waar Asana uitblinkt in (globaal) projectmanagement voor je hele bedrijf, richt Sunsama zich meer op jou. Met Sunsama krijg je grip op je eigen planning. Je kunt je taken uit Asana (of Trello, een andere projectmanagent tool) inladen in Sunsama en je dag en week plannen. Je ziet per dag je taken, die je naar het gewenste tijdstip (of dag) kan slepen. Deze agenda kun je koppelen met je eigen Google of Microsoft agenda.

Kosten: €15 per maand. Helaas is er geen gratis abonnement beschikbaar.

Hotjar

Hotjar: een kijkje over de schouder bij je websitebezoekers

Misschien komt deze tool je bekend voor. Wij schreven hier namelijk al eens eerder een blog over: Analytics tools: Hotjar vs Microsoft Clarity.

Hotjar is een voornamelijk visuele tool die je heel veel waardevolle info geeft. Je kunt bijvoorbeeld op heatmaps zien op welke elementen de bezoekers van je website het meeste klikken. Helemaal nuttig is de screen recording functionaliteit. Hotjar maakt van elk websitebezoek een opname van het scherm van de gebruiker. Zo kun je precies zien hoe de gebruiker door je website heen navigeert, waar hij op klikt en waar hij vastloopt. Het is dus net alsof je over de schouder van de gebruiker meekijkt!

Kosten: gratis tot 2000 pageviews per dag, 3 heatmaps en 300 screen recordings. Meer nodig? Betaalde abonnementen zijn er vanaf €39 per maand.

In elke business is er (tijds)winst te behalen door het gebruik van de juiste tools. Dus ook in die van jou. Wij helpen je hier graag bij! Plan direct een afspraak in via deze link.

Met onze Online oplossingen jouw bedrijf laten groeien? Contact ons


Hoofddorp HQ

Tolheksbos 168
2134 GD Hoofddorp